در پی تغییرات جدید سایت پارسی بلاگ، روش طراحی قالب هم تغییر کرد و بسیار راحت تر شد.
با این تغییر دیگه وجود هیچ تگی برای نمایش قالب در وبلاگ ضروری نیست و هر متن و کد اچ تی ام ال (مثلا یه قالب غیر پارسی بلاگی) که در بخش ویرایش قالب قرار بگیره (حتی اگه هیچ تگ پارسی بلاگی نداشته باشه یا شکل املایی تگها و بزرگی و کوچیکی اونها غلط باشه) در وبلاگ به نمایش درمیاد.
همونطور که اغلب شما دوستان عزیز و طراحان قالب باخبرید قبلا وجود تعدادی تگ به عنوان تگهای اصلی پارسی بلاگ، برای نمایش قالب وبلاگ ضروری بود و اگه یکی از این تگها در وبلاگ وجود نداشت یا شکل املاییش غلط بود قالب شما نمایش داده نمیشد و قالب پیش فرض پارسی بلاگ که بالاش قرمز رنگ نوشته بود « به دلیل وجود اشکال در قالب شما قالب پیش فرض به نمایش در آمده است » نمایش داده میشد که با این تغییر دیگه هیچ وقت به علت ایراد طراحی قالب، قالب پیش فرض به نمایش در نمیاد
اما نکته ای که طراحان قالب یا کسایی که قصد دارند قالبی رو از سیستم های دیگه به پارسی بلاگ ترجمه کنن باید بهش توجه کنن اینه : اگه تگ باز و بسته ی پارسی بلاگ (<*ParsiBlog*></*ParsiBlog*/>) در قالبشون وجود نداشته باشه یا شکل املاییش غلط باشه تگهای پارسی بلاگی بین این دو تگ مثل عنوان یادداشت <*NoteTitle*>، متن یادداشت <*NoteText*>و تگ نظرات هم عینا به شکل اصلی تگهای پارسی بلاگی در وبلاگتون نمایش داده میشن. پس اگه در حال طراحی قالب دید که توی وبلاگتون به جای یادداشتهاتون تگهای پارسی بلاگی نمایش داده شده ، اول از همه برید سراغ تگ باز و بسته ی پارسی بلاگ و اونو چک کنید.
ضمنا از این به بعد حجم قالب های وبلاگ نباید بیشتر از 50 هزار کارکتر (50 کیلو بایت) باشه. (البته فقط حجم کدهای قالب که در قسمت ویرایش قالب قرار میدید مهمه و حجم تصاویر وبلاگ ملاک نیست . اگه حجم قالب بیشتر از 50 کیلو باشه صفحه ی ویرایش قالب خودش به شما پیغام میده و قالب شما در سیستم ذخیره نمیشه) البته از این نظر هم نگران نباشید چون در حال حاضر به ندرت قالبی با حجم بالای 35 کیلو بایت در سیستم وجود داره.
معرفی تگ عنوان وبلاگ <*BlogTitle*> :
عنوان وبلاگ، عبارتی است که کاربر در هنگام عضویت در پارسیبلاگ برای وبلاگ خود برگزیده است و هر جایی که این تگ وجود داشته باشد نمایش داده میشود.(برای تغییر عنوان وبلاگ از گزینه «مشخصات کاربری (تنظیمات)» استفاده میشود.)
قبل از این برای نمایش عنوان وبلاگ در صفحات وبلاگ و همچنین نمایش در نوار عنوان پنجره مرورگرتان از تگ عنوان <*Title*> استفاده می شد؛ که همان عنوان وبلاگ انتخاب شده توسط کاربر در موقع ثبت نام وبلاگ بود. از این پس برای نمایش عنوان وبلاگ در صفحات باید از تگ عنوان وبلاگ <*BlogTitle*> استفاده شود و برای نمایش عنوان در نوار عنوان بالای صفحه از تگ عنوان <*Title*>.
تفاوت این دو تگ درصورتی مشخص می شود که یک یادداشت را از طریق لینک مستقیم آن یادداشت و یا صفحاتی مثل آرشیو ، فهرست موضوعی و ... باز کرده باشیم؛ در این مواقع عنوان نمایش داده شده در نوار عنوان مرورگر، عنوان وبلاگ به اضافه عنوان آن متن یا صفحه می باشد.
(خبر تغییر تگ عنوان را می توانید از اینجا مطالعه فرمایید.)
یکی از مواردی که بعضا تعدادی از دوستان مطرح می کنند، ارسال کامنت (نظر) با اسم یا نام وبلاگ آنها برای دیگران بوده و از ما این درخواست را دارند که امکانی به سیستم اضافه کنیم تا جلوی این سوء استفاده ها را بگیرد. درحالی که چنین امکانی از بدو شروع کار پارسی بلاگ تا حال همراه ما بوده و دو قابلیت منحصر به فرد پارسی بلاگ محسوب می شوند که در ادامه به توضیحی در اینباره می پردازیم.
1- یکی از ویژگی های جالب برای ارسال نظر در سرویس پارسی بلاگ، که در اصل تأییدیه آن نظر از طرف شخص ارسال کننده برای یک یادداشت است، امضا کردن آن نظر آنهم به صورت الکترونیک توسط شخص نظر دهنده می باشد. نکته ای که کاربران عزیز باید بدان توجه کنند، اینست که کامنت هایی که امضای الکترونیک ندارند، از طرف مدیر آن وبلاگ،تأیید شده، محسوب نمی شوند.
(طریقه امضا کردن یک نظر از طرف شخص نظر دهنده:
وقتی که صفحه نظرات یک وبلاگ را باز می کنید، در زیر کادر ویرایش متن، سمت چپ، دکمه ای می بینید که با کلیک بر روی آن کادر مخصوص امضای الکترونیک باز شده و شما فقط با وارد کردن "نام کاربری" و "رمز عبور" می توانید آن نظر را تأیید و با امضای الکترونیک ارسال نمایید. برای اینکه نخواهید هر باری که صفحه نظراتی را که باز می کنید، آنرا امضا کنید، می تواند جمله "مشخصات شما در این دستگاه ذخیره شود." را تأیید و تیک مربوطه را فعال سازید.
از این پس شکل دکمه امضای الکترونیک فرق کرده و تمام نظراتی که برای وبلاگ های موجود در پارسی بلاگ ارسال می شود با نام، پست الکترونیک، نشانی وبلاگ و امضای شما ارسال می گردد.)
2- اعضای سایت پارسی بلاگ توجه داشته باشند، هر کامنتی که با نام وبلاگ شما برای دیگر وبلاگ های پارسی بلاگ ارسال می شوند را می توان مشاهده و حذف یا خصوصی نمود.(حتی اگر شخص دیگری با نام و آدرس وبلاگ شما آنرا ارسال کرده باشد و نه شما !!!.)
(برای این کار بعد از وارد شدن به مدیریت وبلاگ از منوی "میز کار پیشرفته" زیر منوی "مدیریت وبلاگ" ، بر روی گزینه "پیامهای ارسالی شما" کلیک کرده، در صفحه باز شده می توان تمامی نظراتی که با نام وبلاگ شما ارسال شده است را مشاهده کرده و در صورت تمایل خصوصی و یا حذف نمایید. در ضمن از این طریق می توان "پاسخ مدیر" آن وبلاگی که برایش نظر فرستاده اید را در صورت پاسخ، مشاهده کنید.)
با سلام به تمامی کاربران خوب سایت خودتون یعنی پارسی بلاگ.
اول یه معذرت خواهی به خاطر دیر شدن بروز کردن وبلاگ، راسیاتش می خواستیم مشکلاتی که دوستان مطرح می کنند رو، افراد بیشتری ببینند؛ شاید همون باشه مشکلشون .
دوم تشکر می کنیم از عزیزانی که این وبلاگ را محلی برای مطرح کردن مشکلاتشون و رفع کردن آنها دونستند. البته جای خوبی هم برای بیان پیشنهادات و انتقادات سازنده شما یاران هست و خواهد بود.
یکی از تغییراتی که جدیدا در سیستم ایجاد شده (و به مذاق بعضی از کاربران خوش نیومده)، کم شدن حجم یادداشتهای ارسالی در وبلاگ است؛ که این تغییر برای بالا بردن کیفیت سایت بوده است.
طبق تحقیق و بررسیهایی که در سیستم پارسی بلاگ به عمل اومده، تیم فنی پارسی بلاگ به این نتیجه رسیدند که میانگین حجم یادداشتهای موجود در پارسی بلاگ 8000 حرف بوده و طبق این آمار تصمیم بر این شد که فضای اختصاص داده شده به یادداشتها 5/2 برابر یعنی 20000 حرف باشد، که این بیست هزار حرف را اگه به خواهیم در نرم افزار word مقایسه کنیم، در حالت پیشفرض word (یعنی اندازه قلم 12، نوع قلم Times New Roman ) میشه 7.5 الی 8 صفحه !!! که برای یه یادداشت تقریبا کفایت میکنه. (البته حائز اهمیته که متون طولانی خارج از اصول وبلاگ نویسی است و در بارگذاری صفحه مدت زمان بیشتری را می طلبد جدا از اینکه حوصله کاربر را نیز به سر می برد.)
نکتهای که خیلی از کاربران نمی دونند و باید بیشتر دقت کنند، اینه که وقتی متنی را در word تایپ می کنند و از اونجا به قسمت نوشتن متن وبلاگشون میارن ، word حجم یادداشت رو چند برابر میکنه.
برای رفع این مشکل دو راه وجود داره :
1- قبل از این که متن را در ویرایشگر متن موجود در پارسی بلاگ paste کنید، حتما در ویرایشگری مثل paste ، Notpad کرده و سپس متن را به وبلاگ اضافه کنید.
2- اینکه از نرم افزار ParsiBlog For Word که برای سهولت کار کاربران طراحی و به صورت رایگان در اختیار قرار داده ایم، استفاده کنید. (ابتدا باید این نرم افزار را دانلود کرده و سپس بر روی رایانهتان نصب و استفاده کنید. تنضیمات لازم را می توانید در این صفحه مشاهده نمایید.)